Van egy lábbeli, amely szinte mindig szóba kerül a stílustanácsadások során: ez pedig a nude színű cipő, amely magas vagy lapos sarokkal egyaránt jól kihasználható alapdarabot jelent egy női gardróbban. Igazi univerzális kiegészítő, hiszen életkortól, testalkattól, stílustól vagy életmódtól függetlenül mindenkinek előnyös lehet.

Szinte bármilyen színű és fazonú ruha mellé felveheted: viselheted a kedvenc kis fekete ruhádhoz, de az egyszerű, fehér póló-farmer összeállításodat is szupernőiessé tudja varázsolni. Az outfit-ed erősen javasolt eleme ez a darab, ha egy meghatározó színű vagy szabású ruhát szeretnél felvenni, hiszen a cipő semlegessége természetes módon engedi a választott hangsúlyos darabot érvényesülni. A nude cipőnek meg van az a (további nagy) előnye egy fekete színű cipővel szemben, hogy sokkal könnyebben párosítható bármely szettben.

Egy kritikus pont van: a színválasztás

A megfelelő színben és fazonban választott nude cipő igazi kincsnek számít, mert olyan, mintha nem lenne a lábunkon semmi, ezért kecsesebbé teszi a lábat, optikailag nyújtja a testalkatot! (Ebből a szempontból a hagyományos körömcipő-fazon lehet a legelőnyösebb választás, amely esetében semmilyen „vonal” nem töri meg a láb ívét).

Egy dologra azonban nagyon figyelni kell: a nude csak akkor számít nude-nak, ha a bőröd színével megegyezik vagy legfeljebb egy árnyalattal tér el attól, hiszen a cél éppen az, hogy a cipő és a lábfejünk egyszínű legyen, így vizuálisan egybe olvadjon!

Mivel bőrszínünk sokféle lehet, ebből következik, hogy a nude szín is mást jelent mindenkinek. Szerencsére ezt a cipőtervezők is tudják, így a nude cipők széles színskálájában mindenki megtalálhatja a neki való tónust:

A hölgyek problémáján segítendő Christian Louboutin 2017-ben egy egész sor nude-skálát dobott piacra, amelyek között minden bőrszínben megtalálhatják a nők az igazit.

  • világosabb bőrszínhez a bézs szín sápadtabb változata vagy a világos rózsaszín árnyalat lehet előnyös,
  • közepesen barnás bőrszínen a karamell és a világosabb bézs árnyalatok mutatnak szépen, míg
  • a napbarnított, sötétebb bőrszín esetén a krémesebb barnás (camel) árnyalattal érdemes próbálkozni.

Attól függően, hogy nyáron mennyire barnulsz, a fenti okok miatt praktikus lehet esetleg évszakonként is külön árnyalatú cipőket beszerezni. A színválasztásnál azt is vedd figyelembe, hogy harisnyával vagy anélkül tervezed viselni a lábbelit (amennyiben ez előbbi, tanácsos lehet a harisnyával együtt is megpróbálnod a kinézett darabot). És még egy dolog az árnyalatokhoz kapcsolódóan: a bolti fények is módosíthatják a nude tényleges árnyalatát, ezért, ha lehetőséged van rá, természetes fénynél is nézd meg a vásárolni kívánt lábbelit.

A tökéletes nude cipő megtalálása nem egyszerű, érdemes rá időt és pénzt szánni. Mivel a ruhatárad alapdarabja lesz, ne köss kompromisszumokat a kényelemben vagy a minőségben! Egyfajta befektetésként tekints erre a darabra, mert hidd el, tényleg hosszú távon kiszolgál majd!