kAtkA BLOG

10 tipp, hogy a pufi ne legyen olyan pufi

2021. október 12.|

Hogyan lehet egy pufi kabát kevésbé pufi? A rövid válaszom az, hogy sehogy! 😂

A pufi kabát ugyanis igazi „funkcionális” darab, amely a hideg ellen véd bennünket – és ilyen módon muszáj, hogy legyen anyaga, vastagsága! Következésképpen még a legdiszkrétebb fazonok esetében is rakódik ránk néhány plusz kiló – akarom mondani plusz centi.

Mindezt csak azért emelem ki, hogy ne legyenek illúzióink és irreális elvárásaink ezzel a darabbal kapcsolatban: egy pufi kabátban soha nem lehetünk olyan csinosak, mint egy kiskabátban! Illetve pontosítok: „olyan” csinosak valóban nem, de „majdnem olyan csinosak” már igen..:)

10 stílus-tippet hoztam Nektek arra, mivel mérsékelhetjük a „Michelin baba” effektust egy pufi kabát esetében!

Így csinosíthatod a pufi kabátot!

  1. A karcsúsított fazon mindig nőiesebbnek hat!
  2. Az előző szempontot folytatva: ha a kabát szabásvonala engedi, jót tesz a derék kiemelése egy (saját vagy kabát) övvel.
  3. És még mindig a formánál maradva: a steppelések is megtörik a pufik nagyságát! (A varrás nélküli fazonoktól kerek labda-forma lesz a testünk.)

  1. Válassz olyan darabot, amely anyagában matt vagy legfeljebb matt-fényes hatású, mert a fényes anyagnak mindig nagyító hatása van.
  2. De nemcsak emiatt kerülendő a csillogás: a fényességgel azért is érdemes óvatosan bánni, mert könnyen „olcsó” hatású lehet megjelenésünk (míg egy matt vagy mérsékelten/gyöngyház fényes anyag mindig elegánsabbnak hat).

  1. Előny lehet, ha a kabát nem világos színű, hiszen ezzel is visszafoghatod az anyag nagyító hatását. Természetesen mehet a színes is, de akkor érdemes a többi szempontot fokozottabban szem előtt tartani.

  1. Ha inkább elegáns darabot keresel, válassz „kapucni-mentes” fazont (vagy legyen levehető)!

  1. A magasabb, egyenes állású, esetleg szőrmével díszített gallér ugyancsak a nőiesebb stílust erősítheti!

  1. A kabát szabása válogatja, hogy inkább hosszabb vagy rövidebb fazonban érdemes gondolkodni, de tény: minél nagyobb testfelületen terít be a pufiság, annál erősebb lehet a nagyító hatás! (Szerintem a rövidebb, derék körül, vagy kicsivel alatta végződő, szűkített fazonok kifejezetten nőiesek tudnak lenni!).

  1. Végül, de nem utolsó sorban a kabát tömésének vastagsága is befolyásoló hatással bír, hiszen – nem meglepő módon – a mérsékelten tömött fazonok kevésbé kerekítenek!

Szeretnéd tudni, Te hogyan viselheted legelőnyösebben a pufi kabátokat? Szeretettel várlak a testalkatelemzés szolgáltatásomra, ahol részletesen átbeszéljük nemcsak a fazonokat, de a színeket is!

További stílus-inspirációk az Instagram oldalon! Gyere, és kövess! :) #katkastyle #ktkstyle

(A bejegyzésben szereplő képek forrása: Pinterest)

Go to Top