A selyemfényű ruhák nagyon feldobhatják a mindennapi megjelenésünket, hiszen igazi eleganciát, nőiességet csempésznek kisugárzásunkba.

Érdemes azonban óvatosnak lenni a selyem anyag használatával, mert szinte minden esetben kövéríthet! Mindezzel együtt nem kell feltétlen lemondani a selyem fényű ingekről vagy szoknyákról, hiszen megfelelő színben, fazonban Te is kísérletezhetsz vele! Pl. a merészebb kivágások, a derékhangsúlyos, átlapolt fazonok vagy az alakot nyújtó, geometrikus szabásvonalak sok esetben akár ellensúlyozhatják a ruha fényes anyagának szélesítő hatását!

Mire figyelj elsősorban?

  • Szabását tekintve a testet szorosan követő, szűk, fényes darabok csak azon keveseken állnak jól, akiken egy deka felesleg sincs, míg egy átlagos vagy teltebb alkatú nőnek inkább a lezser, kicsit bővebb fazonok előnyösek.
  • Az erősebb fényességű anyagok esetében fokozottabban érvényesül az anyag nagyító hatása, míg a matt hatású csillogás mérsékli azt!
  • Ha selyemfényű egyberuhát keresel és nem vagy nádszál vékony, akkor olyan darabot keress, amely nem teljesen fényes, hanem csak itt-ott (pl. mintában, csíkokban) csillan meg benne a fényesség.
  • A fényes anyag mindig kiemel, figyelmet vonz, ezért érdemes lehet azon a testrészen hordani, amire büszke vagy!
  • A fényes anyag „volumennövelő” hatása előnyösen kihasználható, ha egy-egy testrészünket szeretnénk optikailag nagyítani (pl. a körte testalkatok esetében a felsőtestre ideális választás lehet).
  • A selyemfényű ruhák már önmagukban is egy hangsúlyos, „statement” darabot jelentenek, ezért ne párosítsd más, feltűnő darabokkal, ékszerekkel. Ugyanezen ok miatt, kerülendők a nagy vagy sűrű mintázatok, az élénk színek. Biztosabb választás lehet egy semleges színű fényes darab (kivéve a tél típusoknak 😊).

Ne feledd, hogy a selyemhez hasonlóan fényes hatása van a fémszálas anyagoknak, a lurexnek, vagy a hűvösebb időszakban népszerű, bőr hatású leggings-eknek is – így a fenti szempontok ezen anyagok használata során is érvényesek!

Bizonytalan vagy, miként hordhatod előnyösen a selyemfényű ruhadarabokat? Egy testalkatelemzés során könnyen kideríthetjük, melyek a Számodra legelőnyösebb fazonok!