Színtanácsadás

Bizonyára Te is tapasztaltad már, hogy egyes színek viselése esetén sápadtabbnak, szürkének tűnsz, és elveszíti arcod természetes ragyogását. Előfordulhat, hogy szebbnél szebb színes ruhák vannak a gardróbodban, de viselésük esetén mégse érzed igazán jól magad, ezért újra meg újra ugyanazokhoz a darabokhoz nyúlsz. Vagy éppen fordítva: csak egy árnyalat lelhető fel a szekrényedben, és már unalmasnak találod mindig ugyanazokat a színeket hordani.

Ha ezek a problémák időről-időre Nálad is felmerülnek, hasznos lehet egy színtanácsadás, amelynek során a természetes adottságaid (bőrtónus, szemszín, hajszín) segítségével határozzuk meg a Számodra legelőnyösebb árnyalatokat a színek színezettsége, telítettsége és világossága alapján. A konzultáció után ismerni fogod, hogy melyik az az 5-10 szín, amelyeket bármikor bárhova felvehetsz, és melyek azok, amelyeket érdemes kerülnöd. Ötletet adok arra, hogyan kombináld a színpalettád árnyalatait és melyik színnel, színpárosítással milyen hatást tudsz elérni.

A színtanácsadás eredményeként meghatározásra kerülnek azok a színárnyalatok, melyeket viselve arcod természetes ragyogást kap, és ezáltal megjelenésed harmóniát és szimpátiát közvetít a külvilág felé.

A színtanácsadás során több mint 100 színkendővel állapítjuk meg saját fő-és al évszaktípusodat, és megismerjük ezek jellemzőit.

Az elemzés segít nemcsak a megfelelő színű ruhadarabok, de az ékszerek, kiegészítők, vagy akár a smink és hajszín kiválasztásában is. Inspirációs képek segítségével átbeszéljük, milyen anyag-, mintaválasztás, milyen ékszerek, táska, cipő teszi megjelenésedet még harmonikusabbá. Elmagyarázom az alapvető színhasználati szabályokat, hogy megfelelő módon tudd kombinálni egymással a Hozzád passzoló színeket.

A számunkra előnyös színek csodálatos hatással vannak ránk, és ezt a hatást az évszak-elemzés során szerzett ismeretek segítségével tudatosan befolyásolhatod pozitív irányba, amely aztán életed minden területére hatással lehet. Ha egyszer ráérzel a színeid adta lehetőségekre, egy új világ tárul eléd. Olyan apróbb, de az összképet jelentősen befolyásoló dolgokra leszel figyelmes, amelyek azelőtt elkerülték a figyelmedet, és ezentúl jobban ügyelve a részletekre, napról napra fejleszted színérzékedet.

A színtanácsadás abban is segít, hogy a megszerzett ismeretekkel tudatos vásárló váljon Belőled időt és pénzt takarítva meg, hiszen nem bolyongsz többé céltalanul az üzletekben, és csak a Számodra előnyös ruhadarabokat emeled le a boltok pocairól. Végeredményként idővel ruhatárad kiegyensúlyozottabb, átláthatóbb, és az egyéni stílusoddal harmonizáló lesz.

Érdekel

Stílustanácsadás

Genetikai adottságink révén testünk felépítése erőteljesen meghatározza, milyen szabásvonalak, milyen ruhadarabok előnyösek számunkra, de sok esetben még a viselhető mintázatokat, vagy a nadrágok, szoknyák hosszúságát is befolyásolhatják. Ha nem igazán találod a Számodra megfelelő darabokat, hasznos lehet egy testalkatelemzéssel egybekötött stílustanácsadáson részt venned, amely segíthet eloszlatni a testalkatoddal kapcsolatos bizonytalanságokat.

Az elemzés célja, hogy meghatározzuk, melyek azok a ruhadarabok, amelyek a Te testi adottságaidat figyelembe véve a legideálisabbak, amelyek harmonikus, arányos, nőies külsőt kölcsönöznek Neked.

Felmérjük tested arányait, vízszintes és függőleges vonalak mentén vizsgáljuk meg az alakodat. Részletesen átbeszéljük, melyek tested előnyös részei, mit emelj ki Magadon, és melyeket szükséges – egy kis tudatos figyelemeltereléssel – korrigálni, hogy végeredményként magabiztosnak mutatkozhass a mindennapokban.

A tanácsadás után ismerni fogod testalkattípusodat, tisztában leszel a Számodra legideálisabb fazonokkal, szabásvonalakkal, anyagokkal, szoknya- és ruhahosszúsággal. Praktikus ötleteket osztok meg, hogy milyen kiegészítőket (pl. ékszereket, táskákat) javasolt viselned. Olyan gyakorlati útmutatót kapsz, amelynek segítségével a jövőbeli vásárlások során már tudatosan tekinthetsz az üzletekben kínált ruhadarabokra, és objektív szemmel tudsz dönteni arról, hogy a kinézett ruhadarab valóban megfelelő-e Számodra. A megszerzett tudás birtokában tudatosabban és egyúttal kritikusabban tekinthetsz egy-egy ruhadarabra. Nem mellékesen pénztárcádat, sőt környezetedet is kíméled vele, hiszen nem vásárolgatsz, halmozol többé feleslegesen, hosszútávon több szempontból optimalizálhatod ruhatáradat.

Érdekel

Gardróbrendezés

Talán ismerős a szituáció, hogy minden reggel tanácstalanul állsz a szekrényed előtt és fogalmad sincs, mit vegyél fel..hosszú percek után végre kiválasztasz egy darabot, de valahogy mindig ugyanazokhoz a ruháidhoz nyúlsz. Tele van a gardróbod szebbnél szebb darabokkal, de mégsincs egy „rongyod” sem és nem tudod, melyiket hogyan hord, mit mivel kombinálj. Az egész napodat meghatározhatja, milyen minőségben indul a reggeled, és ebben egy kritikus tényező lehet, milyen az aznapi outfit-ed. Ha gyakran érzed tanácstalannak magad a ruhásszekrényed előtt állva, a gardróbszolgáltatás lehet segítségedre.

A gardróbrendezés során a meglévő ruhatáradat vesszük górcső alá. A rendszerezés során kettős elvet követünk: a szekrényed teljes tartalmát egyenként elemezve összegyűjtjük a Számodra előnyös, jó állapotú, megfelelő méretű és időtálló, stílusos darabokat, amelyek Hozzád és életviteledhez jól illeszkednek. Ugyanakkor kiszelektálunk minden olyan régi, egyéniségedhez nem passzoló, gyakran elavult, vagy rossz állapotú holmit, amelyek már csak a helyet foglalják a szekrényedben. A válogatás során megtanulod, milyen elemekből áll a Te alapruhatárad, amely figyelembe veszi egyéni igényeidet. Összegyűjtjük, milyen ruhadarabokra, kiegészítőkre van szükséged ahhoz, hogy magad is tudj jobban variálható szetteket alkotni.

Külső szemmel ránézve segíthetek abban, hogyan állíthatunk össze a meglévő ruháidból új szetteket, felfrissítve ezzel öltözködésedet. Megtervezzük az életstílusodhoz, munkádhoz, mindennapjaidhoz legjobban passzoló outfit-eket, lefényképezve összeállíthatunk egy „outfit súgót”, amely segítségedre lehet a későbbi elakadás során.

A végeredmény egy letisztult, átláthatóbb és könnyebben kezelhető, a Te egyéni stílusodat tükröző ruhatár, amellyel nem okoz többet fejtörést a reggeli öltözködés, hiszen kizárólag Hozzád illeszkedő, Általad is örömmel viselt darabokat tartalmaz.

Tapasztalatom szerint, igazi kincsek rejtőznek a ruhásszekrényekben, amelyek csak arra várnak, hogy valaki felfedezze őket. A gardróbrendezés során a meglévő darabjaiból hozzuk ki a legtöbbet. Egy stílustanácsadó segítségével rendszerezett gardrób, évekre elegendő muníciót adhat az öltözködéshez! Ráadásként a gardróbrendezés pozitív mellékterméke, hogy ez a rendszerezés felszabadítóan hat a pszichére és a lélekre!

FIGYELEM! A gardróbrendezés egy kiegészítő szolgáltatás, amely segít a stílusos darabok kiválogatásában. Igazán hatékony csak akkor lehet, ha tisztában vagy a színcsoportoddal és a testalkattípusoddal, ezért ezt a szolgáltatást önállóan nem javaslom! Ismernünk kell, milyen színek állnak jól, és milyen szabásvonalak előnyösek Számodra, hiszen ezek adják meg a rendezési, szelektálási szempontokat. Ezek meghatározásához ajánlom figyelmedbe a szín- és stílustanácsadás szolgáltatásaimat!
Érdekel

Közös vásárlás

Nem is gondolnánk, pedig sokan vagyunk, akiknek a szekrényében ott lapul pár érintetlen, esetleg még címkézett ruhadarab. Jártál már Te is úgy, hogy egy megvásárolt új ruhadarabot hazaérve ismét felpróbáltál, és azt láttad mégsem az igazi és semmihez sem passzol? Esetleg már a “vásárlás” szótól is rosszul vagy, annyira nehezen tudsz dönteni a kinézett darabok között, és csak halmozod feleslegesen az új darabokat, nem kevés pénzt dobva ki ezzel az ablakon? Egy közös vásárlás során a tudatos vásárlás alapszabályaira tanítalak meg, hogy a jövőben csakis jól átgondolt, változatosan kihasználható darabokat szerezz be és ne legyen többet kudarcélményed.

A közös vásárlás előtt felmérem az igényeidet, a személyes profilodat, és feltérképezem azokat az üzleteket, ahol a Te színednek, testalkatodnak, személyiségednek és a pénztárcádnak megfelelő ruhadarabok elérhetők, így a közös beszerzés során már célirányosan haladunk. Igényeid szerint a vásárlás során én válogatok, mindig több alternatívát mutatok, de fontos, hogy a vásárlás során nem fogok Rád erőltetni olyan stílust, ami nem Te vagy. Kizárólag Te döntesz arról, melyiket vásárlod meg. Minden szóba jöhető darabot átgondolunk, figyelembe vesszük, mi hiányzik a gardróbodból, amelyekkel jól kiegészíthetők, kombinálhatók a meglévő darabjaid. Folyamatosan átbeszéljük, mi miért előnyös. A ruhatár-frissítés során alapszabály, hogy nem „egyszerhordós” darabokat veszünk, hanem – mind időben, mind élethelyzetek szerint – maximálisan kihasználható darabokat.

Ma már nem számít luxusnak vagy különlegességnek, ha az ember stylist segítségét kéri egy új életszakasz kezdetén vagy évszakváltáskor. Egy megújulás mindig friss energiával tölt fel, amely az életed minden területére kihat, és egy stílustanácsadó segítségével – mentesülve a frusztrációktól – végre kikapcsolódás is lehet a vásárlás.

FIGYELEM! A közös vásárlás – a gardróbrendezéshez hasonlóan – egy kiegészítő szolgáltatás! Igazán hatékony akkor lehet, ha minden szempontból megfelel a Te hiteles és természetes adottságaidat kiemelő egyéni stílusodnak, elvárásaidnak, vagyis tökéletesen illeszkedik Hozzád. Ehhez azonban az kell, hogy tisztában legyünk színcsoportoddal és a testalkattípusoddal, ismerjük a gardróbod tartalmát, hiszen ezek adják meg számunkra a rendezési, szelektálási szempontokat. Ezek elemzéséhez ajánlom figyelmedbe a szín- és stílustanácsadás, illetve gardróbrendező szolgáltatásaimat!
Érdekel

Szín és stílus workshop

A stílustanácsadás szolgáltatások egyénileg és párosan, de akár több fő (pl. barátnők, barátok) részvételével, kisebb csoportokban is igénybe vehetők, igazi kikapcsolódást jelentő programot biztosítva szűkebb társaságok számára. A workshopok létszáma maximalizált (legfeljebb 4 fő), ezáltal biztosítva, hogy elegendő idő jusson minden résztvevőre.

Rövid színelméleti bevezetés után egyéni évszaktípus-meghatározás, majd testalkatelemzés és stílustanácsadás következik. A kiscsoportos workshopok kifejezett előnye, hogy többféle szín- illetve testalkat típussal találkozhatunk, amelynek köszönhetően még érzékelhetőbbé válnak a különböző típusok közötti különbözőségek.

Érdekel