A leendő házaspár gőzerővel készülődik, szervezi a Nagy Napot, hogy minden a tervek szerint alakuljon. A sok munka meg is hozza gyümölcsét, hiszen a környezet és a körülmények legtöbbször adottak ahhoz, hogy a jegyespár, a család és a meghívott vendégsereg is jól érezze magát ezen a kiemelkedő eseményen. Mindez azonban hiábavaló, ha a báli hangulat egyik főszereplője (ha úgy tetszik szíve-lelke), a menyasszony nem érzi jól magát a bőrében.

Minden az arcára lesz írva

Az ugyanis, hogy mit gondol magáról/milyennek látja magát az ara, meghatározó lehet az esemény, valamint az egész nap hangulata szempontjából, hiszen – jó esetben – csak egyszer adódik életünkben, hogy igazi királyNŐnek érezhessük magunkat a saját esküvőnkön. És azt gondolom, hogy ez így van rendjén.

A gond akkor kezdődik, ha a királylány nem hercegNŐnek, mint inkább egy, az eseményre csinosan felöltözött és a fehér ruha viselésének kiváltságos jogát is magáénak tudó résztvevőnek érzi magát. Ha ugyanis nincs meg „A királyNŐ feeling”, azonnal látszódni fog az arcokon. Sokszor nem is feltétlen szavakból, mint inkább norverbális jelekből, de érezhető lesz, hogy valami nincs a helyén – ez pedig láthatatlanul és tovagyűrűző módon hatással lesz a környezetre.

Nem mondom, hogy egy stílustanácsadással mindez biztosan kivédhető, de tapasztalatom szerint a megjelenésünk tudatos felkészítése látványosan pozitív hatásokat eredményezhet!

Aki objektíven őszinte lesz Veled

Egy stílustanácsadó általában nem ismer Téged, hanem a tanácsadás során a Te természetes adottságaidból, és a szavaid által megfogalmazott igényeidből indul ki, és segít saját (legjobb ön)magad, valamint az önazonos menyasszonyi ruha megtalálásában!

Tanácsai külső, objektív visszajelzéseket adhatnak szemben a közvetlen környezeted szubjektív, sokszor akár tapintatos visszajelzései mellett!

A tanácsadó segítségével tudatosabbak, felkészültebbek lehettek (igen, akár még az ifjú férj is!) a ruhaválasztásban, nagyon sok terhet, frusztrációt levéve ezzel magatokról az egyébként is stresszes szervezkedés időszakában. Azáltal, hogy megmutatja (gyakorlatilag bebizonyítja), melyek a legelőnyösebb színek és fazonok, határozott irányvonalakat szab a ruhaválasztás kereteihez. És nemcsak abban, hogy miben érdemes, hanem abban is, hogy miben NEM érdemes gondolkodni.

A tanácsadás életre szóló élmény és tudás

Bár a tanácsadás során az esküvő tematikája kerül fókuszba, az ilyenkor megszerzett tudás valójában életed végéig szolgál Téged! Igazi élménnyel teli én-idő, amely abban segít, hogy jobban megismerd és elfogadd önmagad, a saját tested!

Ugyanakkor legyél nyitott, mert előfordulhat, hogy meglepődsz: a tanácsadó ugyanis mutathat olyan fazonokat, stílusokat, amelyekre Te alapvetően nem is gondolnál! 😊

Nagyon fontos, hogy a tanácsadó szavait ne kényszernek vagy kötelező érvényűnek érezd! Az általa javasoltak mindössze irányvonalak, hiszen sokkal fontosabb ennél az, hogy eggyé tudj válni a választott ruhával – legyen az a tanácsadó által javasolt vagy egy másik darab. Ám ha kicsit is bizonytalan vagy a ruhaválasztás tekintetében, hatalmas segítség lehet a stílustanácsadó igénybevétele!

Hogy miként válassz a fehér különböző árnyalatai között, arról egy korábbi írásomban olvashatsz:

A hófehér ruha dilemma – KTK Style Debrecen

Ha pedig úgy döntenél, szeretnél részt venni egy stílustanácsadáson, szeretettel várom bejelentkezésed:

Kapcsolat – KTK Style Debrecen